Mal dit træværk udendørs med farvet træolie fra farvehandlerens webshop

Når vinteren endelig begynder at slippe sit tag, og foråret banker på, så er det tid til at komme i gang med de udendørs sysler igen. Der skal ryddes op i bedene og klippes ned. Man skal have gjort terrassen klar og stille havemøblerne frem. Måske trænger de til olie. Det er meget naturligt, for både sol, luft og regn slider på havemøblerne. Måske ville det være smukt at give dem lidt farve ved samme lejlighed? Farvehandleren har en god løsning på dette, så bare læse videre.

Man kan nemlig få træolie med farve hos farvehandleren. Det smarte med træolie med farve er, at man både kan give sit træværk god beskyttelse, og samtidigt shine det op med noget farve. Det kan give et virkeligt smukt resultat, hvis man bærer sig rigtigt ad. Der er nogle meget simple procedurer, som er lette at følge, hvis man gerne vil give sit træværk træolie med farve. Følger man disse anvisninger, så er man temmelig sikker på at nå frem til at smukt og farvestærkt resultat.

Rens af først

Tjek vejrudsigten, så du er sikker på, at der ikke kommer regn de kommende dage. Det må gerne være skyet, da det ikke er smart at mal med træolie med farve i strålende solskin. Begynd så med at rense havemøblerne grundigt af med trærens, så det værste snavs og skidt fjernes. Lad her efter mavemøblerne tørre i et døgns tid. Så skal olien røres op og føres på i et jævnt dækkende lag. For at undgå overlapninger anbefales det at tage et par brædder ad gangen og male i bræddernes længderetning. Mal altid med årerne, så bliver det pænest.

Tør af til sidst

Efter man har malet med træolie med farve, så skal man tørre overfladerne af med en fnugfri bomuldsklud, så den overskydende olie kommer væk. Kludene kan være selvantændende, så man skal huske at pakke den ned i en lufttæt pose bagefter, og smide den i skraldespanden. Brug altid træolie med farve af bedste kvalitet. Netop når det drejer sig om maling, betyder kvaliteten meget.